Österlen – ljus hav horisonter.
 
Foto: Martin Borg och Sven Persson     
Text: Martin Borg    
Grafisk form:Louise Persson
Språk: Svenska     
Antal sidor: 192     
Dimensioner: 240 x 315 x 20 mm     
Vikt: 1.410 g     
ISBN: 9789188435781     
Förlag: Votum
 
Österlen är en av hela Sveriges mest älskade och omhuldade regioner. Landskapet och de konstnärliga traditionerna har lockat natur- och kulturintresserade människor i mer än ett sekel och fortfarande finns den där svårdefinierade känslan av ursprunglighet och bortglömt paradis kvar när man rör sig bland byarna och i naturen. Österlen har på något vis lyckats bevara mycket av den charm som på andra håll gått förlorad när det moderna samhället ryckt fram på bred front.
 
När vi aktivt började fotografera till den här boken hade vi från början inställningen att inte reproducera den slitna turistbilden av Österlen utan försöka hitta en annan känsla i bilderna, den som vi och många andra upplevt så ofta ute i landskapet. Det verkliga Österlen, på något vis. Vi har rört oss längs samma stråk som alla andra med undantag för återkommande besök rakt in i den väglösa grönskan, målmedvetna utryckningar i dramatiska väderlägen och tålmodigt traskande över backar och längs stränder vid alla möjliga obekväma tidpunkter. Sådant som fotografer brukar älska att prata om. Men det handlar inte om några trollkonster vare sig bakom kameran eller framför datorn. Bilderna visar de detaljer och de landskapsutsnitt som vi har sett och känt något för.

Förhoppningen är att bokens upplägg och form förstärker känslan av det där unika och speciella som Österlen representerar. Ambitionen har varit att skapa en produkt fylld med bilder och intryck från Österlen som ska duga att ta del av under många år.
 
2016 utkom den första delen i författarnas bokserie om Skånes natur: Göinge – det gröna rummet. I den visar Sven Persson bilder från sina hemmamarker i Skånes nordöstra hörn, ett landskap fyllt med skogar, urgammal odlingsbygd, sjöar och kulturlandskap. Boken är i samma format, kvalitet och form som Österlen – ljus hav horisonter.

 
Boken kan med fördel beställas dedikerad och signerad här: www.svenpersson.se
 
 

Kontakt

Johan Lind (ordförande)
Email: johan.olof.lind [att] gmail.com

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET