Landskap: Västergötland
Ort: Mölnlycke
Invalsår: 2007
Webb: andersjarkendal.com

Naturen är för mig en källa till så mycket – en plats där jag kan finna avkoppling och samtidigt samla kraft.

Anders började sitt bildskapande som film- och videoproducent men har nu helt övergått till stillbildsfotot som medium och naturen som motiv. De flesta bilderna hittar han i sin egen hemtrakt, ibland alldeles i närheten av det egna huset i skogsbrynet.

”Naturen har, så länge jag kan minnas, alltid fängslat mig. Varje årstid har något speciellt att bjuda på och som naturfotograf ger det förstås förträffliga möjl igheter till varierande bilder. Jag försöker också mer och mer forma mina bilder direkt på plats. Genom att renodla ett motiv vill jag skapa grafiskt starka bilder som fångar ögonblicket jag väntat på.Och även om de flesta bilderna är tagna i min hemtrakt, så skulle de lika gärna kunna vara tagna på någon helt annan plats på jorden. Naturens skönhet finns överallt, det gäller bara att stanna upp en stund och ge sig tid att betrakta den. Under mina vandringar i naturen så hjälper mig min kamera också att fokusera, i dubbel bemärkelse. Jag har den att tacka för så många starka bildupplevelser som jag som fotograf har förmånen att kunna förmedla och dela med andra.

Naturen är för mig en källa till så mycket – en plats där jag kan finna avkoppling och samtidigt samla kraft. Alla mina bilder handlar därför egentligen om en och samma sak – vi måste vara rädda om naturen och de upplevelser den ger oss.”

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET