Landskap: Uppland
Ort: Stockholm
Invalsår: 2014
Webb: janpedersen.se
Facebook: www.facebook.com/jan.pedersen.330

Hängiven fotograf som ständigt söker nya bilduttryck. Med starkt naturvårdsengagemang vill han skapa intresse och opinion. Har utgivit ett tiotal böcker - flera är internationella bästsäljare.

Född 1957. Fotograf, författare och världsresenär. Har i mer än 30 år lett naturresor och naturfotoresor över hela världen - i alla biom från öknar till regnskogar. Han har arbetat för flera stora svenska resarrangörer och är en mycket uppskattad reseledare, guide och naturfotoguide. Ekoturism ligger honom mycket varmt om hjärtat.

Är också lärare i fotografering och naturfotografering sedan 2001 med bl.a naturfotokurser i fotoklubbar, på folkhögskolor med årliga kurser samtidigt som han undervisar på mediautbildningar.

Jan är kanske Sveriges mest publicerade naturboksförfattare. Hans första bok "I Arabiens öknar" blev av Världsnaturfonden WWF utsedd till årets Pandabok 2000 för barn och ungdom och hans sjungande bok "Fågelsång" är Sveriges mest sålda naturbok någonsin. Totalt har den sålts i över en halv miljon exemplar i Sverige, Finland och Norge tillsammans förutom att den är utgiven på åtta andra språk. Efterföljaren "Vilda Djur" blev även den en succé och publicerades också i Norge och Finland samt på fyra andra europeiska språk. Han har också skrivit populära böcker som "Fågelresor", "Mitt i Naturen", "Fågelsång runt Knuten", "Lyssna på Djuren", "Djur i Världen" och "Sveriges Fåglar – en fälthandbok för alla".

Jan har skrivit talrika artiklar för dags- och facktidningar om djur och natur. Han anlitas också flitigt som föredragshållare för en bred publik. Har även arbetat som tillsynsman och guide i svenska naturreservat.

Driver med Henrik Karlsson/N det stora fotoprojektet "Vilda Norden": www.vildanorden.se

Och tillsammans driver de även resebyrån för naturfotografer - Wild Nature fotoresor: www.wildnaturephototours.com

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET