Landskap: Skåne
Ort: Ängelholm
Invalsår: 2008
Webb: www.jarlvonscheele.se

Jarl von Schéele är naturfotograf, föreläsare och kursledare. Han dokumentar gärna stort som smått i naturen i de skånska hemmamarkerna runt Ängelholm och Veberöd. Hans favoritmotiv är fåglar.

Som pensionerad lärare är Jarl nu heltidsarbetande naturfotograf. Efter en period under 70-talet som artkryssande fågelfotograf breddades med tiden intresset för naturen som fotomotiv alltmer. Det är framför allt i hemmamarkerna i nordvästra och södra Skåne som han hittar sina favoritmotiv.

Även om fåglar oftast står överst på Jarls önskelista, avbildar han det mesta i naturen såväl stort som smått. Förutom naturbilder rymmer hans arkiv kulturbilder från hans resor till städer som Berlin, Istanbul och Shanghai.

Jarl von Schéele publicerar bilder och artiklar i tidningar och böcker, är aktivt verksam med fotokurser, utställningar och bildföredrag. I de senare berättar han om diverse reseäventyr och naturupplevelser.

Förutom Naturfotograferna är Jarl von Schéele medlem i bildgruppen PhotoNatura, fotoklubben FK Kamera, Ängelholm och bildbyrån Naturbild/Johnér.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET