Landskap: Gästrikland
Ort: Hofors
Invalsår: 2010
Webb: www.taiganatura.com

En skogsvandrare med kamera som trivs bäst i Taigaskogen,. Tycker om att jobba fram bilderna själv och då gärna i kombination med nåt av sina gömslen.

Född 1957 och naturintresserad sedan barnsben, att fotografera och vistas i naturen är livskvalité för Lars-Göran. Han fotograferar mycket från gömslen, vilket han tycker är både spännande och givande. Höjdpunkter under året är tjäderspelet vilket bjuder på fantastiska upplevelser och fina fototillfällen.Förutom fotoutrustning så finns ofta en sotig kaffepanna och matsäck i ryggsäcken.Han är bosatt i Gästrikland och där finns de mesta av fina upplevelser och vacker natur. Men ett annat område som Lars-Göran speciellt fastnat för är Fulufjällets nationalpark, Där finns den orörda fjällnära skogen där bäckar slingrar sig fram bland mossklädda stenar och lavklädda granar, och får ibland sällskap av Lavskrikan. I 20 år har han vandrat omkring i dessa marker och tycks aldrig få nog av dess storslagenhet.Gillar att jobba med egna och långvariga projekt vilket ger mycket inspiration, spänning och glädje .Han är nog lika mycket en skogsvandrare och ensamvarg som fotograf, och trivs som allra bäst vid en kaffeeld på nån mysig plats i markerna.På min hemsida www.taiganatura.com har jag en blogg som jag skriver om mina upplevelser i.

Fotograferar med Canons digitala systemkameror och varierande optik.Olika typer av gömslen kommer väl till pass, en del stationära samt en del egna lösningar i tyg som hans fru Mia högst motvilligt hjälper honom att sy : ))

Har fått Lions miljöstipendium och Kommunals kulturstipendium för sitt fotograferande, vilket har varit inspirerande och till stor glädje. Han har medverkat i flertalet böcker och leverarar regelbundet natur och djurbilder till flertalet tidningar.Driver tillsammans med sin fru Mia utöver ordinarie arbete en enskild firma Pineforest Photography och har F-skatt. Om det finns intresse att köpa nån av bilderna kontakta honom via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-3966052.

Kontakt

Anders Geidemark (ordförande)
Tel. 070-769 41 77
Email: anders.geidemark@telia.com

Webbmaster

Mats Andersson
Email: mats@concret.se
Powered by CONCRET