Landskap: Skåne
Ort: Hässleholm
Invalsår: 2014
Webb: www.svenpersson.se
Instagram: instagram.com/svenperssonfoto
Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  / 0705-38 55 45


Sven Persson - reklamfotograf på Swelo Mediaproduktion och landskapsfotograf i egna projekt. Han producerar böcker, utställningar och håller föredrag. Sven är även auktoriserad fotograf i digital bild enligt SFF.

Sven bor i Hässleholm i södra Sverige tillsammans med fru och två Irländska Settrar emedan barnen är utflugna. Han arbetar som reklamfotograf på Swelo Mediaproduktion till cirka 75%, övrig tid ägnas åt egna naturfotoprojekt. Sven är i första hand landskapsfotograf, även om han då och då ger sig på andra motivområden inom naturfotografins ädla konst. 
 
Sven har mångårig erfarenhet som fotograf och är utbildad inom bildkommunikation och avancerad bildredigering. Han är medlem i SFF - Svenska Fotografers Förbund www.sfoto.se och Auktoriserad fotograf i digital bild. En kvalitetsstämpel som innebär gedigen kunskap inom bildhantering från kamera till färdig bild för tryck, web eller print. Han är även medlem i den Sydsvenska naturfotografiska organisationen - PhotoNatura www.photonatura.se
 
Bildresultatet från naturfotograferingen förädlas till egna böcker, utställningar och bildföredrag. Senaste boken - Skånes landskap i förändring, tilldelades Lengertz kulturpris i litteratur av Skånes Hembygdsförbund - www.swelo.se Sven har även varit tongivande i arbetet med att utveckla Skånsk Naturfotofestival, bland annat som projektledare - www.naturfotofestival.se
 
- För mig är landskapfoto så ärligt och äkta. Det finns inga ”genvägar” i form av tillrättalagda förutsättningar. Det gäller att vara närvarande med alla sinnen, hitta den rätta kompositionen och utnyttja ljuset. Jag arbetar både med det stora och det lilla landskapet. Stilen är dokumentär och jag strävar efter snäva och grafiska utsnitt och med en tredimensionell känsla. Men även naturens komplexitet tilltalar mig och bildens förmåga att kommunicera och göra skillnad.

Kontakt

Johan Lind (ordförande)
Email: johan.olof.lind [att] gmail.com

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats@concret.se
Powered by CONCRET