Landskap: Bohuslän
Ort: Hissings Kärra
Invalsår: 2014
Webb: ulmestrand.wordpress.com
Blogg: ulmestrand.wordpress.com

Anna är en makrofotograf med förkärlek till märkliga former och figurer och låter fantasin styra vilket nästa motiv blir. 
Hon fotograferar på lediga stunder och finner sina motiv i sin närmiljö.

Anna arbetar till vardags inom reklambranschen som ateljé-samordnare/AD. 
Det är ett stressat liv som kräver full fokus och som får henne att hämta kraft och rekreation i naturen. 
Det är för hennes eget välbefinnande hon vandrar i naturen med sin kamera. Naturen och stillheten är vad som räddar henne från att gå in i väggen menar hon:
"Frisk luft i kombination med naturens alla ljud och läten är balsam för en stressad nutidsmänniska".

Något mål eller motiv har hon sällan, det som dyker upp helt enkelt. 
Utmaningen ligger istället i att använda sitt kreativa öga! Precis allt kan bli vackert och tilltalande, det beror bara på hur man ser på sin omgivning och därmed - fotograferar den.

Anna inser hur viktigt det är att sprida förmågan att se och uppleva vikten av att vårda vår natur - innan det är för sent. Att gå med i Naturfotograferna var för henne ett viktigt steg i rätt riktning.

Hon kallar sig själv ett flowerpowerbarn som 2014 gav ut en egen bok med samma titel, där text och bild vävs ihop till en unik och vuxen sagobok där rena fantasier varvas med upplevelserna av hennes egen vardag och människorna i den.

Hennes lite märkligare makrobilder har fått både internationell och nationell spridning och hon har föreläst runt om i Sverige, samt i Finland och i Norge på div festivaler om hur man kan bli mer kreativ i sitt fotograferande, eller hur man blir mer kreativ - överhuvudtaget. Att se igenkännande mönster och figurer och hur en färg känns är något Anna tampas med dagligen. Monsterna under sängen försvann aldrig för henne, de har följt med genom livet och det är hon tacksam för.

"De är ju faktiskt rätt så snälla".

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET