Landskap: Uppland
Ort: Stockholm
Invalsår: 1996

 

Jag började min fotokarriär med att fotografera äventyrsupplevelser och vid en flytt till Saxnäs på -90 talet kunde drömmen om att jobba heltid med det uppfyllas. Fjällnatur och allt som hörde till fyllde all tid under 7-8 år. Jag blev invald i /N och hann med att publiceras i bl.a. tidningen FOTO två gånger och hade mängder med material i UTE-magasinet, både text och bild.
Men vid flytt till Piteå blev det allt mer traditionell uppdragsfotografering som stod för huvudinkomsten. Efter några år ledsnade jag och började jobba med annat. Foto lades så gott som helt på hyllan, kameran fick inte ens följa med på fjällvandringarna. 2012 flyttade familjen till Stockholm och där fick jag efter en tid kontakt med en person som var med i en fotoklubb. De sökte en kursledare genom ABF. Jag tog mig an uppgiften och efter 10 års inaktivitet har jag nu fått en nytändning. Jag har hittills bara hunnit med att fotografera i min närmiljö men det räcker gott, Stockholm har varierad natur att bjuda på.
Jag jobbar mycket med mina bilder för att de skall få rätt utryck och är inte rädd för att fixa med dem i Photoshop. Jag har inget dokumentärt mål med fotograferandet utan endast ett konstnärligt och tror att bra bilder har en förmåga att väcka något slumrande hos betraktaren. Det lilla blir något som berättar om det stora i livet. Bilderna jag visar här är gjorda vinter 2015/16.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET