Landskap: Skåne
Ort: Södra Sandby
Invalsår: 2016
Webb: www.stefanbeskow.com

Stefan Beskow är fotografen som trivs allra bäst under vattnet. Han växte upp i Varberg med havet ständigt närvarande. Redan innan han lärde sig simma började han utforska havet med snorkel och cyklop. Detta intresse ledde till ett riktigt dykcertifikat och sedermera ett brinnande intresse för allt som finns under vattenytan. Eftersom det var svårt att förklara allt det fantastiska som han såg under ytan för sina vänner och närstående började han i slutet av 90-talet även fotografera under vattnet. Det blev snabbt en passion som har hållit i sig i närmare 20 år!

Fortfarande finns det en enorm drivkraft att ta den perfekta bilden och Stefan tar varje tillfälle som bjuds för att komma i vattnet med kameran. Resor till tropiska hav har avlöst varandra men även den nordiska dykningen och fotograferingen ligger honom varmt om hjärtat. Att utforska den absoluta närmiljön med undervattenskamera är också något som ger ett annat perspektiv jämfört med det som "normala" fotografen ser. För även om Stefan numera också fotograferar i betydligt torrare miljöer är det undervattensfotograferingen som ligger honom varmast om hjärtat.

Stefan har skrivit mängder av artiklar för dyktidningar  och har blivit publicerad i både inhemska och internationella dykmagasin. Han säljer bilder genom bildbyråer och har fått utmärkelser både nationellt och internationellt för sitt fotograferande. Stefan håller även föreläsningar och seminarium om undervattensfotografering. På senare tid har Stefan undervisat en hel del i undervattensfotografering. Dels genom att hålla workshops men även genom att göra webbkurser i undervattensfotografering för Moderskeppet.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET