Titel Bevingat - magiska möten i fågelmarken
Fotograf Brutus Östling
Textförfattare Östling, Brutus
Förlag Bonnier Fakta
ISBN 9789174245448
Utgivningsår 2015
Språk Svenska
Bindning Inbunden
Sidor 232
Dimensioner i mm     296x227x23
Vikt i g 1450

 

I sin nya storslagna bok Bevingat - magiska möten i fågelmarker skildrar den prisbelönte naturfotografen Brutus Östling ett stort antal fascinerande fåglar och de unika livsmiljöer som arterna anpassat sig till över lång tid. 

Våtmarkerna är en av de viktigaste fågelmiljöerna och en stor del av boken ägnas de fåglar som lever där. Men vi möter också gamarna, jordens hotade renhållningsarbetare, den sällsynta fjällugglehanen, tundrans vita spöke, arter som lever sitt liv på den eviga isen och betraktar skådeplatserna där svenska och europeiska lekfåglar tävlar om honornas uppmärksamhet. 

I Bevingat får vi följa med den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare, färggranna blåkråkor i lövskogen, spöklika ugglor i norr och majestätiska havsörnar som åter koloniserar kontinenter.

Många av dessa fantastiska fåglar lever i miljöer som håller på att ändra karaktär eller försvinna, i vissa fall kan fåglarna anpassa sig till de nya livsvillkoren, i andra måste åtgärder sättas in för att rädda miljöerna och därmed fåglarna. Om detta berättar boken också. Bevingat innehåller även ett efterord av journalisten Erik Hansson: ”Fåglarna signalerar hur jorden mår”. (Erik Hansson driver sedan flera år nyhetssajten Natursidan.se.)

Bevingat – Magiska möten i fågelmarker är Brutus Östlings tionde fotobok.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET