Landskap: Västra Götaland
Ort: Mölnlycke
Invalsår: 2019
Webb: blomqwist.nu 

Facebook
Instagram


Redan som liten kille så växte intresset för blåa vatten och hajar. 

När de australiensiska hajfilmarna Ron och Valerie Taylor sändes så satt en liten ljushårig Fredrik som klistrad framför tv´n.
Som 13 åring började han fridyka med ett fast mål i sikte, att bli sportdykare.

När väl 15 årsdagen närmade sig och dykutbildningen hade börjat, så rycktes mattan bort under hans fötter. Endast ett par ord från en dykläkare grusade alla hans planer om dykning bland hajar i blåa hav.  
Barnastman är idag ett minne blott och 13 år senare, tog han dykcertifikat i Thailand tillsammans med sin blivande fru Lena. 

Lyckan var total.

2006 kom Fredriks svåger hem från sitt sommarställe på Bali. Med sig hade han en kompakt undervattenskamera. I det ögonblicket väcktes en nyfikenhet som Fredrik ”lider” av än idag. ;)

Att dyka med kamera står förstås högst på listan men idag fångar mycket annat hans intresse. Allt från familjen, djur och natur, sport, bröllop och konserter. 

Han driver idag tillsammans med en kollega projektet ”Luft Land Vatten” och hemsidan www.theelements.nu. Ett miljöfotoprojekt med fokus på våra vattendrag i Västsverige.
Under ca två år har mycket tid lagts ner för att dokumentera 16 vattendrag. Projektet har uppmärksammat av media. Ett flertal utställningar och föreläsningar har genomförts och nya planeras. 

Han är medlem i fyra olika dykrelaterade föreningar. 
Sitter med i styrelsen för två av dessa varav den ena har utställningar som huvudsyfte. 
Där han har rollen som bildredaktör.  

Inom tävlingar i undervattensfoto har han har presterat på både guld och silvernivå i svenska och nordiska mästerskap. Samt representerat Sverige i ett internationellt (inofficiellt) mästerskap. 
Fredrik blev Svensk mästare i undervattensfotografi 2020.

Under våren kommer Fredrik att hålla i fotopromenader för att sprida intresset för fotografi och inspirera fler att komma ut i naturen.  

Att värna om naturen har för honom blivit allt viktigare.

Vi behöver hitta tillbaka till naturen och se den för vad den är. 
En kraftfull, ömtålig och livsviktig källa för inspiration och återhämtning.

”And into the forest I go, to lose my mind and find my soul.”
-John Muir

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET