Landskap: Västmanland
Ort: Norberg
Invalsår: 2022
Kontakt: 070-2817648
Facebook:  stigerik.eriksson
Instagram: stigerikeriksson
 
Född 1962 och har alltid bott i Norberg. Började fotografera på allvar 1988 sedan införskaffandet av en Nikon systemkamera december 1987. Gled in på naturfoto ganska omgående och har stannat kvar där sedan dess. Några utsvävningar till andra motivområden sker givetvis då och då. Är skiftarbetare sedan 1984 på ett hårdmetallföretag i Fagersta. Har en tjänst där sedan 2004 som arbetsledare.
Fotograferar för det mesta i hemmakommunen men gör några avstickare då och då till andra platser. Är sällan utanför Sveriges gränser även om det händer ibland.
 
Kallar mig för en naturfotografisk allätare. Dock vintertid blir det mestadels rådjur och sommartid insekter med en speciell förkärlek för fjärilar. Gillar även mönstereffekter av alla dess slag samt experimentell naturfotografi dvs det som kan göras på plats vid fototillfället. Som exempel kan nämnas långa exponeringstider, gärna längre än vad som normalt kan bedömas som långa. Är en stor fantast av fotografisk fantasi.
 
Har publicerats med både text och bild i diverse tidskrifter i Norden och håller bildvisningar och föredrag. Främsta fotografiska merit är från 2003 då en diabild på blåsippa utsågs till vinnare i kategorin; ”In Praise of Plants” i den prestigefyllda naturfototävlingen Wildlife Photographer of the Year. Evenemanget omnämns ofta som naturfotografins motsvarighet till filmindustrins Oscarsgala.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET