Titel I Skuggan av Träden - Liv i våra vilda skogar
Fotograf Felix Heintzenberg • Tom Schandy
Förlag Bio & Fokus Förlag
ISBN 9789197993326
Utgivningsår 2014
Språk Svenska
Bindning Inbunden
Sidor 205
Dimensioner i mm      285x225x20
Vikt i g 1232

 

I boken "I skuggan av träden - liv i våra vilda skogar" låter naturfotograferna och författarna Felix Heintzenberg och Tom Schandy skogen berätta om sina vackra, okända sidor. Från vitsippsbackar till hemlighetsfulla platser med sällsynta djur som örnar, hökar, varg och björn. Boken berättar om några av naturens outgrundliga mysterier, och för många människor okända sidor, och blir därmed ett vittnesmål om hur skogen en gång såg ut och hur den har blivit det den är i dag.

Årets Pandabok 2015 med motiveringen: Juryns motivering: ”Med inlevelsefulla texter och unika naturfoton får läsaren uppleva en av våra mest folkkära livsmiljöer – skogen. ’I skuggan av träden – liv i våra vilda skogar’ berättar om gammelskogens mystik, ädellövskogens prakt och skogskonungens rike. Kombinationen av text och bild ger läsaren en ’på platsupplevelse’ där man får njuta av naturen och den harmoni som skogen och dess innevånare delar med sig av.” 

Likt träden har även vi människor våra rötter i skogen. De flesta av oss har ett förhållande till skogen, och många skulle likna det vid en vänskapsrelation som skänker kraft och inspiration, glädje och sällskap. Sverige täcks från norr till söder av skog i olika former. Idag påminner få av dem om de vi nordbor en gång i tiden kom ifrån, men ännu är de nordiska skogarna fulla av möten, mysterier och fascinerande livsformer av alla de slag. I Skuggan av Träden – Liv i våra vilda skogar är en personlig skildring och hyllning. De prisbelönta naturfotograferna Felix Heintzenberg och Tom Schandy tecknar ett intimt porträtt av skogens rika djur- och växtliv och vittnar om spännande möten i vår vilda natur.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET