Landskap: Halland
Ort: Åsa
Invalsår: 2020
Webb: (lanseras juni–juli)
Facebookfacebook.com/christer.karlsson.5036

 

Det är med lekfullhet och fantasi som Christer tar sig an sina favoritmotiv – stora och små landskap i västsvensk natur eller skandinaviska fjäll. 

”Kameran tar med mig på fantastiska äventyr i kustens eller bergens öppna landskap. Lika spännande är resan in i de små världar jag inte kan se utan min makrooptiks korta skärpedjup. Allra roligast blir bildskapandet när motiven ger möjlighet till självreflektion eller när fantasin helt får styra mina motivval. Varje bild har sin berättelse. Jag lyssnar på bilden och försöker ofta fånga orden som motivet ger mig. Det blir en kort berättelse, en ram som skänker bilden en extra dimension. Bilderna och berättelserna blir mitt sätt att dela med mig av fina stunder och samtidigt lyfta fram behoven av att skydda och bevara natur samt att leva på ett hållbart sätt”

Christer är en omtyckt föreläsare med sina bildberättelser och bildspel. Han blandar gärna dokumentära och abstrakt tolkningar av motiven. Christer har haft bildföredrag bland annat på Vårgårda Naturfotofestival (2014 och 2019) samt Eslövs fotofestival (2016). Han har deltagit i utställningar och är publicerad i Camera Natura.

I det vanliga yrket arbetar Christer med projektledning på Sveriges största läkemedelsbolag. I sökandet efter nya möjliga läkemedel finns det mycket som knyter tillbaka till det djupa intresset för natur och naturskydd. Det handlar om att fokusera på livets innersta väsen och samtidigt försöka förstå de stora sammanhangen. 

 

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET