Landskap: Skåne
Ort: Fjälkinge
Invalsår: 1973
Tel. 070-656 82 34
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Född 1938. Uppvuxen vid Dalälven och Avestaforsens brus.

Bosatt i Skåne sedan 1966.

Natur och skog har alltid lockat mig så skogvaktare blev ett naturligt yrkesval. Så särskilt många kalhyggen har dock jag inte synat ut. När möjligheten fanns att växla över till naturvård var valet lätt. Att ha skogsutbildningen har alltid varit ett stöd. 

Som liten förbrukade jag massor med skogsprodukter. Alltså  ritpapper. Senare kom intresset för konst och konstnärsyrket. Där tog det stopp. Att se andras bilder och att göra egna tröttnar jag aldrig på. Oftare kommer inspirationen från grafik och måleri än foto. Att lyckas skildra ett djurs beteende, är för mig viktigare än att visa utseendet.  

Sedan 60-talet har kameran varit en ständig följeslagare. Favoritmotiv är kronvilt, havsörn (vår familj har vinterutfordrat örnar i 41 år), landskap, träd samt diverse obetydliga ting. En sak vill jag tillägga, mörkret! Mina bilder har blivit mörkare med tiden. Oavsett om det är färg eller svartvitt det gäller – det sistnämnda är favoritmetoden. Anton Corbijn har sagt: ”om man fotograferar i sv/v rör man sig bort från verkligheten och lägger fokus på det grundläggande”. Jag samtycker gärna.

Har fått Sveriges Författarfonds arbetsstipendium 1980 och 2004.

Sedan utställningsdebuten på Christinehofs slott 1968 har jag haft flera utställningar. Den senaste 2015.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET