Titel När löven faller
Fotograf Mats Andersson
Textförfattare Nedtecknade sagor från olika personer under 1800-talet
Förlag Andersson Consulting AB
ISBN 9789163794056
Utgivningsår 2015
Språk Svenska
Bindning Hårdpärm
Sidor 112
Dimensioner i mm         205x275x15
Vikt i g 700

 

Mats Andersson's tionde fotobok. En konstnärlig tolkning av Smålands djupa skogar. Här finns väsen, troll mystik ...

Jönköpings Posten 16 januari 2016:
"I 'När löven faller' är Anderssons atmosfäriska bilder i det närmaste abstrakta. De visar mörka och ljusa fält, former och konturer som framträder som skuggor. De svartvita, titellösa bilderna vill inte avbilda, inte föreställa något, utan frammana känslor. Och i detta avseende lyckas Andersson mycket väl. Bilderna har en slående styrka." /Johan Fingal, JP. Läs hela recensionen här som publicerades över ett uppslag på kultursidorna.

De sju gamla sagorna i boken är berättade för länge sedan i Sverige, förmodligen under 1700- och 1800-talet. De är sedan upptecknade av olika personer – födda i Blekinge, Småland och Västmanland – under 1800-talet. Inledningstexten är skriven av Anette Grinde Lundberg.

"Skogen ansågs förr vara en farlig plats. Råkade man ut för en olycka eller gick vilse långt hemifrån var det svårt att få hjälp. De väsen som man trodde fanns i skogen eller i bäckar och sjöar ansågs vara farligare än de som fanns nära gården."

"Mats Andersson är en av de senaste årens mest kreativa svenska naturfotografer. Med en egen, mycket personlig bildstil närmar han sig sina motiv inte för att dokumentera utan för att hitta ett tilltalande konstnärligt uttryck. Bilderna har inte sällan en alldeles speciell, drabbande prägel. Istället för att vara traditionellt föreställande framstår djur och miljöer som närmast drömlika och ändå alldeles självklara."
/skriver Skånsk Naturfotofestival 2014.

Köp boken här!

> Specialutgåva i begränsad, numrerad upplaga. SLUTSÅLD

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET