Landskap: Skåne
Ort: Malmö
Invalsår: 2018
Webb: camillanoresson.se 
Facebook: @CamillaNoressonPhotoArt
Instagram: @cmn1967
Twitter: @Camilla1967


Camilla Noresson, född 1967, är uppvuxen och bor i Malmö med sin sambo. Hennes mamma kommer från Jakobstad i Finland och pappa härstammar från Österlen. Kärleken till naturen odlades redan i barndomen då hon vistades många somrar i Blekinge läns härliga kustlandskap.

Till vardags arbetar hon i ett Service Managementföretag med administration och med support. Rötterna kommer från restaurangbranschen och kockyrket i samma företag.

Naturupplevelser har alltid haft stor betydelse för henne och de senaste 10 åren har kameran jämt varit med på turerna. Att stanna upp, njuta och arbeta med sinnena i nuet är något mycket viktigt för hennes kreativitet och välbefinnande.

Hon fotograferar gärna i sin närmiljö men vidgar vyerna emellanåt. I närmiljön blir det ofta de små turerna som förgyller vardagen för att hämta energi och stressa av.

En stor passion hon har är att hitta de små detaljerna och miniatyrvärldar med sina makroobjektiv. Det är oftast de korta skärpedjupen som gäller och ambitionen är att kombinera kompositioner med ljuset och färgerna för att och skapa en vacker bokeh vilket är lika viktigt i hennes bilder som själva motivet. Bilder på fantasieggande mönster roar henne och väcker fantasin.

Kustlandskapet och havet fascinerar henne väldigt mycket och ger många meditativa stunder. I sina kustbilder vill hon gärna ha lite dramatik och ger sig gärna ut i alla väder. 

Då och då riktar hon även blicken inåt land och de intima landskapsutsnitten och träden fångar hennes intresse. I övrigt ser hon gärna alla tillfällen och möten i naturen som en utmaning och möjlighet att skapa en bild oavsett motiv.

Camilla är något av en naturromantiker som vill beröra betraktarna känslomässigt med sina bilder och föredrar att göra det ur ett lite mer konstnärligt perspektiv. Fotograferingen har ökat hennes medvetenhet om vad som händer i vår natur och hon vill med sina bilder visa att naturen är vacker och få betraktarna att inse att vi måste bevara den väl och förvalta vårt ursprung till nästkommande generationer. Där är hennes förhoppning att alla naturfotografers bilder kan bidra till en medvetenhet och insikt i hur viktig naturen är.

Camilla har också på senare år börjat föreläsa runt om i Sverige, Finland och Norge med sina bilder för att nå ut med sina budskap. Det har gett hennes fotografiska skapande ytterligare en dimension och mening. Till sina bilder skriver hon då och då dikter för att ytterligare beröra med sina budskap. Hon har även deltagit i en del utställningar och blivit publicerad i tidningar.

År 2014 blev hon invald i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura.

 

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET