Landskap: Bor på Malta (ursprungligen från Västergötland)
Invalsår: 2019
Instagram: @johan_siggesson
 
Johan Siggesson är född 1977 och uppvuxen i Älvängen strax norr om Göteborg. Han bor sedan 2002 på ön Malta mitt i Medelhavet och har en grafisk bakgrund som webbdesigner och grafisk designer. Naturintresset har funnits där sedan barnsben medan fotointresset kom senare i livet. Johan har fotograferat av och till sedan 2000 men efter en safari till Kenya 2012 är fotograferandet en stark passion och ett levebröd.
 
Johan har alltid vart intresserad av natur och det är främst djuren som fascinerar honom. Han har ingen akademisk naturvetenskaplig bakgrund som många andra har. Johan har däremot en grafisk utbildning i botten och tror att den bakgrunden har stort inflytande på hans fotograferade och hur han tänker runt sitt bildskapande. Johan gillar främst att skapa något annorlunda med sina naturbilder. Personligen attraheras han främst av de bilder som är grafiska, måleriska och kanske i vissa fall något abstrakta. Bildskapandet utvecklas och ändras hela tiden men han känner att det är åt det hållet hans bildskapande lutar. Enligt honom själv föredrar han det intensiva fotograferandet under de resor han tar sig för framför sporadiska kvällar och mornar här och där. Han känner att han gör sina bästa bilder när han får koncentrera sig på fotograferandet oerhört intensivt i 1 eller flera veckor. Helst på en och samma plats med ett och samma motiv/djur. Johan håller även föredrag och kurser lokalt och internationellt samt guidar på fotoresor till olika destinationer runt om i världen. 
 
Johan har haft framgång i stora internationella naturfototävlingar de senaste åren med kategorivinster i European Wildlife Photographer of the Year, Travel Photographer of the Year och Scottish Nature Photographer of the Year där han också vann hela tävlingen.
 

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET