ÅRETS PANDABOK 2017

Titel: Vid vägs ände om arbetet med att rädda världens noshörningar, elefanter och tigrar
Fotograf: Tom Svensson
Textförfattare: Svensson, Tom • Ola Jennersten
Formgivare: Östling, Brutus • Östling, Agneta • Degerman, Nils
Medarbetare: Östling, Brutus • Östling, Agneta • Degerman, Nils • Nilsson, Christian
Förlag: Brutus Östlings bokf Symposion
Språk: Svenska
Utgivningsår: 2016
Sidor: 208
Bindning: Inbunden
ISBN: 9789188003003
Dimensioner i mm: 283x208x20
Vikt i g: 1114


Det här är en berättelse om elefanten, tigern och noshörningen, en skrämmande historia om hur dessa djurs överlevnad hotas av tjuvjakt, giriga handelsmän och skrupelfria smugglare.

Ola Jennersten och Tom Svensson har följt handels- och smuggelvägar för elfenben, noshörningshorn och tigerdelar från djurens ursprungsländer i Afrika och Asien till ökända handelsplatser i Burma/Myanmar, Thailand och Vietnam. I gränsstäderna till Kina väntar rika intressenter beredda att köpa produkterna till skyhöga priser.

Men Vid vägs ände handlar inte bara om tjuvjakten och den smutsiga handeln utan också om det engagerade arbete som kan vända utvecklingen. Vi träffar politiker, hängivna forskare och modiga naturvårdare men vi möter också de människor som delar sitt livsrum med dessa ofta besvärliga djur. Vi får följa parkvakter som med livet som insats försvarar djuren mot tjuvjägare och tungt beväpnade kriminella gäng.

Ola Jennersten/N, född 1953, är docent i zooekologi och har arbetat för WWF med både nationella och internationella naturvårdsfrågor i 25 år, speciellt kring frågor som rör tigrar och arthandel. 

Tom Svensson/N, född 1965, är bevarandefotograf. Genom sina bilder försöker han påverka människor för att vi ska bevara hotade arter och habitat. Med i Canons ambassadörsprogram som Explorer.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET