Magnus Martinsson

Magnus Martinsson/N

Landskap: Gotland
Ort: Östergarn
Invalsår: 2002
Epost: martinsson.permagnus@gmail.com
Instagram:
@magnus_martinsson_photography
Facebook:
@Magnus.Martinsson.N
Rättigheter till bilder:
TT Bildbyrå

Magnus är en naturfotografisk allätare med hjärtat närmast kring närnaturen på hemön Gotland, där han verkat sedan 1988. För Magnus har fotograferandet gått hand i hand med naturintresset alltsedan barnsben, där fotograferandet fyllt en viktig funktion om lärandet av naturen med dess arter, naturtyper, processer och historia. Han dras mot det rara, annorlunda och avvikande i naturen, särskilt kring djurs fascinerande beteenden och fantastiska ibland okända förmågor. Just kalklandskapet på Gotland med hällmarker, klintar, raukformationer och karstfenomen är en miljö Magnus ständigt inspireras av. Äldre naturmiljöer där naturen förändras långsamt är kanske den miljö han trivs bäst i. Magnus har också ett stort intresse av att se och fotografera natur på andra håll i världen och har rest med kameran som följeslagare i ett 80-tal av världens länder. Han fascineras av såväl kalla trakter med tundralandskap, glaciärer och nunatakker som tropiska regnskogar, bergstrakter och öknar.

Magnus har ett stort engagemang inom naturvård och har ägnat sig åt naturvårdsfrågor i yrket sedan 1980-talet. Han är en ofta anlitad föredragshållare, exkursionsledare och fotoreseledare.

Magnus har skrivit två böcker, dels boken”Böisårkar u daldargras”, utgiven på Länsstyrelsen förlag, 1999, som handlar om naturvärden i det gotländska odlingslandskapet, dels boken ”Gotländska växter”, utgiven på Atlantis förlag, 2012, en flora med särskilt fokus på de naturmiljöer Gotlands typiska växter lever i och är beroende av.

Magnus har deltagit i en lång rad naturfotoutställningar ibland annat Visby, Stockholm, Västerås, Falun, Uppsala, Göteborg och Malmö.

Rättigheter till närmare 20 000 av Magnus bilder hittar du på TT bildbyrå på länken: https://tt.se/bild/kreativt/sok?q=Magnus+Martinsson

Magnus bilder är publicerade i en lång rad publikationer.

Fåglar, djur, Gotland, kust, odlingslandskap, naturfenomen, landskap, makro

Föregående
Föregående

Klas Malmberg

Nästa
Nästa

Marie Mattsson