Landskap: Södermanland
Ort: Stockholm
Invalsår: 2011
Webb: avipics.se

Daniel Stenberg är främst inriktad på fåglar, även om andra motiv ibland fastnar på hans minneskort. Daniel har ett särskilt tycke för kusternas och kulturlandskapens natur.

Daniel Stenberg, f. 1972, har haft fåglar och fågelskådning som största intresse sedan han var 10 år. Daniel har alltid varit bildintresserad och tittar mycket på bilder, även sådana som landar utanför natur- och fotofacket.Från att ha tecknat och målat en hel del under de tidiga tonåren blev den fotografiska bilden nummer ett från och med julen 1985, då han fick en systemkamera av sina föräldrar.

Idag är Daniel utbildad socionom och arbetar som socialarbetare med missbruk hos ungdomar i en kommun söder om huvudstaden. Mycket av hans fritid går åt till att vara ute i naturen, gärna vid en fågelrik slättsjö eller någonstans i Stockholms skärgård. Med sitt starka fågelintresse har Daniel även en förkärlek till Ölands klassiska fågelmarker och Spaniens rika fågelliv.

Daniel reser gärna med sin kamera och förutom naturen skildrar han gärna människor, arkitektur och kultur. Han använder utrustning ur Nikonsystemet.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET