Landskap: Skåne
Ort: Vellinge
Invalsår: 2013
Webb: www.ulfwesterberg.com

Facebook: www.facebook.com/ulf.westerberg.16

Naturfotografisk allätare som övergivit IT-branschens pengar för osäkerhet och livskvalité. Förutom att fotografera naturens mirakel förmedlar han dem också genom att skriva och jobba som naturguide.

Ulf är född 1956, 10 år senare var det insekter och fjärilar som förde honom in i naturens spännande värld. Det skulle dock dröja tills 1992 innan han förstod att han kunde förmedla sina intryck genom fotografering.

Ett antal framgångar i internationella naturfototävlingar, bl.a. i berömda ”BBC Wildlife Photographer of the Year” sporrade honom att utvecklas vidare och för några år sedan tog han steget till att bli fotograf, författare och guide på heltid.

Ulf uppskattar variationen bland naturmotiv. Periodvis blir det mycket insekts- och makrofotograferande, andra årstider är det landskap och fåglar som gäller.

Ulf jobbar mycket med egna projekt och under 2011 gavs boken ”Sköra Vingar – fjärilars liv och hemligheter” ut på Hammar Förlag där han stod för all text och alla bilder. Tillsammans med fotografen Lars Liliedahl gavs en bok ut på eget förlag om orten Klagshamn söder om Malmö som byggde på 15 års fotograferande.

Ett uppdrag som fågelfotograf för förläggaren och ornitologen Erik Hirschfeld resultade i boken ”Fåglarnas Malmö”.

Parallellt med detta levererar Ulf bilder till bildbyrån Photoshot/NANPA i England och fotograferar kommersiella uppdrag.

Från att ha rest flitigt hämtar Ulf numera det mesta av sin inspiration och sina bilder i hemmatrakterna i Skåne, även om det blir någon fotoresa varje år. Favoriter just nu är syd- och östeuropas insektsrika marker och det är förhoppningen att det ska resultera i en engelskspråkig verson av Sköra Vingar.

Ulf är en flitig och populär föredragshållare med flera olika föredrag på listan. För att se mera av Ulfs bilder och verksamhet, gå in på hans hemsida.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET