Landskap: Halland
Ort: Vallda
Invalsår: 2008
Webb: seldenphoto.se
Blogg: blogg.seldenphoto.se/#home
Facebook: www.facebook.com/annette.selden

Landskapsfotograf med arktisk natur, skandinaviska fjäll och västsvensk natur som motivområde. Producerar egna bildspel och håller föreläsningar. Även filmproduktion i mindre omfattning.

Annette Seldén, född 1967, infödd hallänning, växte upp i norra delen av länet och är självlärd fotograf med naturen som huvudmotiv.

Annette har hanterat kameror sedan tidiga barnsben, men började fotografera mer på allvar i början på nittiotalet.

Hon har en stor bredd på sina bilder och hennes främsta motivområde är landskap med inriktning på arktisk och skandinavisk natur. Annette är en utpräglad frilufts och äventyrsfotograf, och paddlar gärna kajak, vandrar, skidar, åker skridskor, flyger ultralätt eller cyklar när hon arbetar med bild och filmdokumentation.

Hon har genomfört ett  fyrtiotal resor till de skandinaviska fjällen sommar, höst och vinter, en expedition till Grönland 1998, Chile och Antarktis 2005 och västra USA:s nationalparker 2007. På senare tid har Annette varit verksam i norra Halland och inriktat sig på att dokumentera den nordhalländska naturen både från marken och luften.

Som föreläsare och utställare har Annette medverkat på bland annat Vildmarksmässan i Stockholm, Båtmässan i Göteborg, Hultsfreds naturfotofestival, Kulturnatta i Göteborg, Arvika naturfotofestival,  Borås fotofestival och Vårgårda naturfotofestival.

Blev 1998 utsedd till årets pristagare av Naturfotograferna/N och Kodaks stipendium på 10.000kr

2011 mottog hon Kungsbacka Kommuns Miljöpris för sitt engagemang och dokumentation av naturreservaten i Kungsbacka.

Använder Nikon system för både stillbild och film. Tycker om att skapa bilder med kamerans teknik och gör gärna dubbelexponeringar och använder rörelseoskärpa för att skapa stämningsfulla bilder.

Kontakt

Annette Seldén (ordförande)
Email: info [att] naturfotograferna.se

Mats Andersson (webbmaster)
Email: mats [att] concret.se
Powered by CONCRET